Interview met de Hufterhunter: “Het is een kutklus maar iemand moet het doen”

Hufterhunter, het is een kutklus maar iemand moet het doen.’ Gregor Hakkenberg bestrijdt sinds 2010 de Nieuwe Hufters onder meer via zijn blog. De Galante Hufter skypte met de in Frankrijk wonende tekstschrijver over zijn blog en verhuftering.

Gregor Hakkenberg op Skype

Gregor Hakkenberg op Skype

Hakkenberg maakte zo’n 3 jaar geleden de website trotstrut.nl aan. Een satirische website rondom Rita Verdonk. Na de ondergang van Trots op Nederland stapte hij over op de bestrijding van Nieuwe Hufters. Het nadeel van deze site tegen verhuftering was dat reageren niet mogelijk was. Daaruit is Hufterhunter geboren.

Bert Brussen
Zo’n twee jaar geleden had Hakkenberg zijn eerste aanvaring met Bert Brussen. Bert Brussen is een bekende twitteraar, die voorheen stukjes tikte voor Geenstijl. Brussen postte op zijn weblog een stuk over Jorg Kennis. Volgens Hakkenberg maakte Brussen het hier te bont en probeerde hij enkel Jorg Kennis te beschadigen. In de comments wees Hakkenberg Brussen erop dat hij Jorg Kennis ‘professioneel aan het beschadigen was, onverdiend’.

Internetbully
Hakkenberg is tegen ‘bullygedrag’. “Verhuftering is onbeschoft handelen, opzettelijk beschadigen en kwaad doen.” Satire is volgens Hakkenberg geen onbeschoft gedrag. Bert Brussen heeft inmiddels ook geleerd dat opzettelijk beschadigen niet de manier is en doet dat dus ook niet meer.

Door de komst van internet kun je gemakkelijk anoniem je mening uiten. “Anonimiteit brengt mensen tot het zeggen van vreselijke dingen. Als je kijkt hoe mensen uit hun dak kunnen gaan bij carnaval, geeft dat weer dat bepaalde remmingen niet bestaan zodra iemand een masker opzet. Op de website van Bert Brussen is bijvoorbeeld de anonieme naam Schnebbert actief, vanuit een anonieme positie kan hij mensen flink beschadigen met zijn woorden.”

Hufterhunter Gregor Hakkenberg

Hufterhunter Gregor Hakkenberg

Don’t take a knife to a gun fight
Volgens Hakkenberg bestaan er geen 100% galante of 100% hufterige mensen. In zijn ‘strijd’ tegen verhuftering heeft hij lang geprobeerd zo galant mogelijk te blijven. Zo gebruikte hij enkel het woord ‘hufter’ om onfatsoenlijke mensen aan te duiden. “Het is niet mogelijk om verhuftering volledig te doen verdwijnen en dat is ook niet het doel van Hufterhunter. “Ik hoop dat er mensen blijven bestaan die mensen durven aan te spreken op onfatsoenlijk gedrag.” Uit eigen ervaring weet Hakkenberg dat volledig galant zijn niet mogelijk is. “Mensen die zichzelf presenteren als moraalloze vrijbuiters moeten tegen een stootje kunnen. Grappig genoeg lijken ze dat niet te kunnen.”

Provo’s en hufters
“Je moet niet willen dat iedereen altijd lief en braaf is. Moraalloze beschadigingsacties zijn natuurlijk niet nodig, maar tegengas moet altijd gegeven worden. Op dit moment zijn er bloggers die gefixeerd zijn op clicks krijgen, bezoekers trekken. Dat provoceren is niet nodig, want er worden geen misstanden aan de kaak gesteld. Mensen die herrieschoppen louter om er zelf beter van te worden zijn de hufters die ik probeer aan te pakken. Nu moeten we vaststellen wanneer iemand stopt met provo zijn en een hufter wordt.” Zodat deze hufters aangepakt kunnen worden.

Advertenties

3 reacties

  1. […] Ongegeneerd doet hij zijn ding op een zaterdagmiddag. Maar tolereren mensen dit? Volgens Hufterhunter Gregor Hakkenberg moeten er altijd mensen blijven die opstaan tegen verhuftering. Een interview met […]

  2. […] zijn irritaties wel verhuftering? Volgens blogger en copywriter Gregor Hakkenberg is dit vooral een ergernissen-Top 10. “Het feit dat mensen vooral […]

  3. Very energetic blog, I enjoyed that a lot. Perhaps there is a part 2? dbcddcfgddkd

Laat je mening achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: