BN’ers steken de draak met fans: ‘Waar is bennie nou?!’

Wat nu als de ‘internetbully’ geen anonieme Twitteraar is, maar een bekende Nederlander? Een BN’er die met zijn of haar grote bereik nietsvermoedende fans te kakken zet, door hun nummer door te tweeten aan al hun volgers?

 Glennis Grace heeft als zangeres een groot aantal volgers op Twitter, zo’n 54.000. Ieder bericht dat zij de wereld instuurt kan dus voor flink wat opschudding zorgen bij vele mensen. Donderdagavond retweette Glennis Grace een bericht van een fan, die graag met de zangeres in contact wilde komen.
Deze jongen had waarschijnlijk niet door dat hij zijn telefoonnummer openbaar maakte voor heel het internet. Glennis Grace koos ervoor het bericht te delen en zijn nummer te versturen naar al haar 54.000 volgers, iets wat de jongen natuurlijk nooit bedoelde met zijn tweet.

Frans Bauer en Glennis Greace in gesprek op Twitter, dit gesprek is later door Frans verwijderd

Frans Bauer en Glennis Greace in gesprek op Twitter, dit gesprek is later door Frans verwijderd

Frans Bauer
De retweet resulteerde in belletjes aan het adres van de nietsvermoedende fan. Frans Bauer vond de retweet van Glennis wel komisch en retweette het bericht van Glennis naar al zijn 27.500 volgers. Zo’n 81.500 mensen hadden nu het nummer van de onschuldige fan die gewoon graag in contact wilde komen met zijn idool.

Nu ben ik als Galante Hufter opzoek naar antwoorden en ben ik geen ‘hufterhunter’. Maar gisterenavond vond ik het wel nodig te reageren op de actie van Glennis Grace. Dit resulteerde in tientallen tweets van Glennis en fans. Ik kreeg de wind van voren en werd vriendelijk verzocht ‘nog even de fabeltjeskrant te kijken en daarna naar bed te gaan’, volgens Glennis moest ik een leven zoeken. Glennis en haar fans leken niet in te zien dat ze de jongen in kwestie schade hadden toegebracht, zelfs niet nadat ze erop aangesproken werden. Frans Bauer daarentegen verwijderde zijn gesprek met Glennis, nadat ik hem erop aansprak. Zijn retweet met het nummer van de jongen bleef echter staan.

Glennis en fans pretenderen dat ik de begeleider van de jongen in kwestie ben.

Glennis en fans pretenderen dat ik de begeleider van de jongen in kwestie ben.


‘Je wilt met me mij trouwen, he! Zeg eerlijk Kaymans’

Glennis Grace reageerde veelvoudig op mijn tweets. Ze vond zichzelf volledig in haar recht staan en noemde mij ‘prutser’ en ‘moeimaker’, ook zou ik volgens haar met haar willen trouwen en was ik een ‘artiestjes’ aan het lastigvallen met mijn gezeur.

‘Je moet bewust omgaan met de impact van hetgeen wat je zegt’
Jeroen Bertrams is de auteur van het boek ‘Social Media Expert in een Week’. Hij verbaast zich over de tweets van Glennis Grace. “Op sociale netwerken moet je, zeker als bekende Nederlander, erg bewust omgaan met de impact van hetgeen wat je zegt. Twitter is een openbaar netwerk en een tweet kan heel gemakkelijk veel mensen bereiken. Het verbaast me toch wel en ik vermoed dat niet iedere fan dit gedrag kan waarderen.”

Een greep uit de tweets van Glennis en fans

Glennis Grace vraagt zich hardop af waar de fan die zijn nummer doorgaf is gebleven.

Glennis Grace vraagt zich hardop af waar de fan die zijn nummer doorgaf is gebleven.

Glennis en fan weten wel degelijk wat de gevolgen voor de jongen kunnen zijn

Glennis en fan weten wel degelijk wat de gevolgen voor de jongen kunnen zijn.

En deze tweet...

En deze tweet…

... werden beantwoord met dit soort tweets.

… werden beantwoord met dit soort tweets.

Wat vinden jullie? Beschadigen deze BN’ers hun fans met dit soort acties? Of had de jongen (die Twitter totaal niet onder de knie had en waarschijnlijk geen idee had van de gevolgen) zijn nummer niet in een bericht naar Glennis moeten sturen? Laat het weten in de reacties!

Advertenties

49 reacties

 1. Al was het niet expres, die actie van Glennis, ga er dan serieus op in. Geef aan dat je misschien fout zat en het niet zo bedoeld had. En ga niet iemand die kritiek geeft ook de grond in praten.
  De reacties als ‘je wil gewoon mijn aandacht’ (Glennis) zijn ook vreemd. Misschien lag het aan het tijdstip, ik weet het niet…maar zo hoeft het niet te gaan.

  1. Is het verhuftering volgens u? Of wat is precies verhuftering in uw ogen?

  1. dreamsforbreakfast · · Beantwoorden

   “Deze dushi heeft geen spang mang, jaaaaa hahahaha” – Hier mijn imitatie van Glennis.

   Ondanks dat Bennie misschien geestelijk niet helemaal op ons niveau zit, ondanks dat hij zelf zijn nummer op Twitter heeft gezet – Ik vind het een menselijk reactie om dan niet zo iemand belachelijk te maken! Ronduit respectloos noem ik dat. En zeker niet als je een team van duizenden volgers achter je hebt staan en een “bekende Nederlander” bent.

   Heb zojuist ook mijn oma over dit verhaal verteld wie nu haar gedownloade Glennis Grace album van haar laptop heeft verwijdert.

   Denk dat ze ook niet helemaal snapte dat we dus echt niet van haar houden – en zeker ook niet van de valse uithaal op haar CD.

 2. Ik vind dat je volkomen gelijk hebt, en met zo’n nette tweet richting glennis grace toe, gelijk de wind van voren te krijgen.
  Het was heel interessant om te lezen.

  1. Heel fijn om te horen Jeroen! Dank u wel! Hoe had dit anders aangepakt moeten worden door Glennis? De fan in kwestie blokken en geen aandacht geven?

 3. Walgelijke actie van Glennis en daarna ook nog eens op zeer kinderachtige wijze op kritiek reageren. Ik had al niks met Glennis, maar nu mag dat aandachtshoertje van mij gerust opdonderen. Ga maar naar New York ofzo, zijn wij van je af.

 4. Ik vind vooral dat artiesten zichzelf hier heel erg mee te kakken zetten. Ze zijn een publiek figuur en zouden het “goede voorbeeld” moeten geven aan hun (waarschijnlijk veel jonge) volgers. Eerst het bericht met telefoonnummer retweeten is al fout, daarna nog jou uitschelden terwijl jij een nette opmerking plaatst over wat ze gedaan hebben… Jammer jammer.

 5. Ik vind het vooral erg dat jij haar aanspreekt op een (actie) en zij daarna jou persoonlijk moet aanvallen. Ze is zelf verantwoordelijk voor wat ze op Twitter zet en die jongen ook, maar je kan wel even nadenken voor je zoiets doet!

 6. Ik volgde Glennis niet op Twitter, net haar tweets van de laatste 24 uur eens zitten bekijken, maar.. Ben bang dat we de conclusie moeten trekken dat dat mens niet slimmer is..

 7. Ik heb ook een keer zoiets met haar gehad. Toen zei ik iets over haar cover van Always van Bon Jovi. HELEMAAL flippen. Ze bleef maar door gaan zelfs toen ik allang niets meer zei. :-/

  Dit is nog veel triester trouwens.

 8. galantehufterisbaas · · Beantwoorden

  Glennis grace laat zich zelf hier wel echt kennen!

 9. Link verzonden naar RTL boulevard!

 10. Trieste gast jij. Heb je nu je zin, met je blog schrijven. Je bent niet interessant, je bent niks. Het liefst heb je zelf het succes dat zij heeft heeft, maar met dit soort dingen bereik je dat nooit. Jij doet haar niks, het maakt haar sterker en als je denkt dat je de kranten hiermee haalt heb je het mis. Ga je vak echt bestuderen,dan weet je dat dit je nooit op deze manier zal gaan lukken stumperd. Get a live.

  1. Ik heb geprobeerd een objectief artikel te schrijven. Als u vindt dat ik daarin gefaald ben, dan zou ik graag willen weten wat ik verkeerd deed.

  2. Als je het oneens bent met een mening kun je dat ook op een vriendelijke manier brengen. Je hoeft iemand heus niet meteen af te vallen! En een tip: onderbouw je mening met argumenten, zodat degene tegen wie je het hebt er misschien nog iets van kan leren. Ik ben overigens van mening dat de retweet van Glennis niet zo’n slimme actie was en dat haar reactie op de opmerkingen van

   1. Denkt u dat ik het niet onderbouw/vriendelijk breng?

   2. Sorry mijn telefoon verzond het bericht alvorens het afgerond was. Ik zal hier mijn verdere reactie nog even posten:
    Ik ben overigens van mening dat de retweet van Glennis niet zo’n slimme actie was en dat haar reactie op de opmerkingen van @kaydenteuling onterecht waren en zeker geen goed voorbeeld voor haar volgers.
    Dit was bedoeld als reactie op Merel, die suggereerde dat de schrijver van dit blog ‘zijn vak echt moet bestuderen’. Ik hoop overigens dat dit niet haar vakgebied is, want dan heeft ze nog veel te leren…

   3. U vindt het dus een goed artikel? Fijn om te horen!

 11. Ik heb een tijd terug in een opwelling ook mijn nummer naar Glenda getwitterd . Dat zij toen impulsief terug reageerde, met veel geginnegap , was logisch, ook al was ik er toen niet gecharmeerd van.
  Kortom, op je eigen impulsief gedrag kan je ook impulsiviteit terug verwachten.
  Misschien is het voor een ieder raadzaam eerst je actie even te overdenken, voordat je besluit op de muis te klikken.

 12. Glennis Grace heeft zich gedragen als een onzeker meisje van 14 jaar

 13. Heb ook de link verzonden naar RTL en Shownmieuws. Ik kan best lachen om een geintje maar dit gaat te ver. Ik vind sowieso dat ze nogal overdreven doet en dat juist haar de kop kost. Overigens heeft ze het vaker aan de stok met fans en herinner ik mij dit filmpje nog http://www.at5.nl/artikelen/62110/glennis-grace-bedreigd-tijdens-interview waarin ze ook weer haar ware aard laat zien

 14. Kay, gewoon een vraag want ik vroeg me iets af na het lezen van je stuk. Het gaat hier over hufterig gedrag van in dit geval BN’ers. En vorige stukken gingen ook over dat Nederland verhuftert. Ik ben geen expert, maar is het niet meer een kwestie van sociale controle die faalt? We zijn steeds meer individualistisch gaan leven en we geven dus steeds minder om wat andere van ons vinden. Hierbij komt ook dat wij mensen bang zijn geworden om er iets van te zeggen (mede door invloed van de media,: mensen die in elkaar worden getrapt, neergestokken en dat soort nieuwsberichten!) Dat als we er iets van zouden zeggen we straks zelf de pineut zijn.

  Is de verhuftering van Nederland eigenlijk niet gewoon een manier waarop mensen zich proberen te beschermen tegen hufters. Net zoals mensen die pesten om zo beschermd te worden tegen gepest worden.

  1. Het is volgens mij complexer dan dit. Maar ik blijf het uitzoeken! Dank!

 15. Ik vind het echt belachelijk hoe Glennis Grace zich gedraagt, ze is bij mij echt gedaald in mijn achting. Ten eerste om die actie, ten tweede omdat ze de meest belachelijke tweets naar jou stuurt met allemaal persoonlijke aanvallen.

  1. Ik wil benadrukken dat dit artikel geen haatartikel jegens haar is. Het gaat verhuftering en het gedrag van BN’ers. Weten wat je doet als je een bepaalde ‘status’ hebt.

   1. l vd wulp · ·

    Nou sorry hoor kay, maar ik vind het belachelijk dat jij daar een heel artikel over gaat schrijven, ik snap niet dat jij niets beters te doen hebt! Ik weet niet wat je hiermee wil bereiken.. Als die jongen een handicap of wat dan ook heeft, moet ie ook geen twitter nemen. En zo wel, zijn begeleiders dat in de gaten moeten houden, je weet dat als je je nr op social media zet, dat ze ‘gezeik’ kan krijgen. En daar is glennis niet verantwoordelijk voor! Dus please!! Get a life…
    En trouwens! Wat moet je tegenwoordig nog serieus nemen en wat niet? Denk je nou echt dat glennis (als ze iemand tegen komt met een beperking) ze ook gaat uitlachen ?? Denk niet zo negatief!

    Is alleen maar een ander onderuit halen! Stakkertje!

   2. Heeft u het artikel in zijn geheel gelezen en ook andere berichten op deze pagina? Ik ben opzoek naar de definitie, herkomst en het probleem achter verhuftering. Dit stuk schreef ik naar aanleiding van eigen ervaringen en een interview dat eerder deze week geschreven werd op dit artikel over de hufterhunter. In dit artikel wordt u ook doorverwezen naar dat artikel. Ik hoop dat u het nu beter begrijpt.

   3. Ik snap dat het geen haatartikel is. Je hebt naar mijn mening een goed artikel geschreven. Nadat ik het heb gelezen, ben ik de twitterconversatie gaan volgen tussen jou en Glennis. Daardoor is ze in mijn achting gedaald. Daarnaast vind ik het niet kunnen dat ze die jongen te kakken heeft gezet voor al haar volgers.

   4. Fijn om te lezen! Het is inderdaad mijn bedoeling geweest een zo objectief mogelijk stuk te maken, waarna de lezer een mening ontwikkelt (en die hopelijk deelt in de reacties of op Facebook).

 16. Bekende Nederlanders (heel veel bekende Nederlanders ken ik niet, maar dat is een ander verhaal) hebben een voorbeeldfunctie. Glennis Grace had haar fan er in een persoonlijk berichtje op kunnen wijzen dat het niet slim was om zijn telefoonnummer openbaar te maken. Ze had hem de tip kunnen geven om de tweet te verwijderen en verder geen aandacht meer aan deze actie moeten schenken. Maar ja, hier worden de dames van de dellen gescheiden.

  1. Dat was inderdaad een goede tip geweest, volgens mij kunnen we constateren dat dit onnodig beschadigen is. Is dit ook verhuftering volgens u?

   1. l vd wulp · ·

    En nog iets… Misschien kan je beter de hufterigheid van de gemiddelde nederlander onderzoeken? We zijn allemaal vercracked.. Geen sociale omgang is meer mogelijk met de mens van tegenwoordig.. Dus misschien moet je het wat dichter bij jezelf gaan zoeken? Kijk wat voor aso’s er rondlopen tegenwoordig!!

   2. Daarvoor verwijs ik u door naar het filmpje dat ik eerder deze week op de site plaatste. Heeft u nog suggesties voor artikelen? Wat u graag behandelt ziet worden?

    Hier het filmpje van eerder deze week: https://galantehufter.wordpress.com/2013/01/07/filmpje-verhuftering-op-straat/

 17. Ironisch dat al deze tweets hierboven niet meer te vinden zijn op haar account. Maar ja, je wilt haar ‘toch alleen maar onderuit halen, maar gelukkig weten haar fans wel hoe het echt zit’. Haar eerdere akkefietsjes met fans helpen niet echt mee hierbij.

  1. Zijn de tweets verwijderd? Ik weet niet of ik dat een goede daad vind of niet. Het kwaad is al geschiet. Bedankt voor uw tip! Ik heb het management van Glennis Grace gevraagd om een reactie, maar zij hebben nog niets van zich laten horen. Ook Frans Bauer reageert niet.

 18. Ik vind het ronduit belachelijk dat Glennis Grace dat bericht heeft geretweet. En niet alleen zij, maar ook Frans Bauer deed dat. Het lijkt alsof mensen steeds minder nadenken en steeds gemakkelijker allerlei informatie de wereld insturen. Dat is een gevaarlijke kant van de Social Media, wat mij betreft. Andere kant is dat het van de fan uiteraard geen handige stap was, maar het is respectloos om je fans zo belachelijk te maken. En wat is de meerwaarde voor Glennis? Helemaal niets. Ze daalt alleen flink in aanzien.
  Tot slot: als ze iets op jou aan te merken heeft, kan ze beter met iets inhoudelijks komen. Maar enkel een beetje gaan zitten janken omdat ze de plank heeft misgeslagen is dom. Blijkbaar kan ze er niet zo goed mee omgaan, maar als iedereen je tweets kan lezen, is de kans groot dat iemand zich niet bij jou aansluit.

 19. 1. Is het daadwerkelijk bewezen dat die Bennie geestelijk niet in orde was? Als dat zo is, dan nog vind ik dat de verantwoordelijkheid bij Bennie en zijn begeleider/familie ligt door hem niet op het internet te laten. Het is vaker zo dat mensen met een geestelijk stoornis niet normaal kunnen functioneren op social media (laat staan dat normale mensen dat kunnen).
  2. Dat Glennis die tweet retweet is geheel aan haar. Als zij er normaal op had geantwoord hadden fans die tweet toch wel gelezen. Twitter is nu eenmaal gevaarlijk.
  3. Glennis heeft inderdaad een ‘status’. Met haar duizende volgers kan ze minder maken dan iemand met 100 volgers. Maar buiten dat is en blijft ze een mens, laten we dat ook niet vergeten.
  4. Gezien de inhoud van de tweets van Glennis, laten we het al helemaal niet hebben over de spelling en grammatica, kunnen we concluderen dat Glennis ook niet de meest snuggere persoon is die in Nederland rondloopt.

  De aandacht die dit allemaal genereert vind ik overdreven. Verhuftering zou ik het niet noemen, gewoon niet goed nadenken.

  1. 1: Dat is niet bewezen, maar ik vind ook niet dat dat de hamvraag is. Ook vind ik niet dat die jongen op al zijn gedrag moet beperkt worden. Deze discussie is niet de discussie die in mijn ogen gevoerd moet worden naar aanleiding van dit artikel.

   2: Dat is inderdaad geheel naar haar. Dit is in mijn ogen wel de kern van het artikel. Zij had het ook kunnen negeren en wellicht zelfs via een privébericht de jongen kunnen vertellen dat het niet zo slim is om je nummer online te zetten. Maar zij heeft het niet genegeerd, ze heeft hem er niet op aangesproken. Maar ze heeft het gedeeld met al haar volgers. Ik veroordeel haar daar niet om, maar ik constateer het wel. De lezer mag de conclusie trekken.

   3: Klopt. Een rationeel denkend mens, neem ik aan. Net zoals u en ik.

   4: Dat is een overhaaste conclusie en wederom bijzaak.

   Nu wil ik u een vraag stellen: Wat is in uw ogen verhuftering?

 20. Die Glennis Grace heb ik nooit zo hoog gehad (dramaqueen) en door dit soort ‘grappen’ walg ik helemaal definitief van haar. Bah, minne streek vind ik dit.

 21. Of Glennis nou wel of niet de tweet had moeten retweeten en daarna flauwe grapjes maken, het is duidelijk een kinderachtige reactie van haar op jouw bericht. Ze laat zich echt gaan…

  1. Bedankt voor de reactie Saskia! Is het verhuftering?

 22. Anouk Schins · · Beantwoorden

  Ik vind het een goed artikel dat de vele ‘onhandige’ en vaak ronduit gemene acties, die tegenwoordig steeds vaker voorkomen in de maatschappij, belicht. Of het nou gaat om een BN’er of Kees van op de hoek, het bewust verspreiden van van een telefoonnummer en daarmee andere mensen voorschut zetten is fout. Hier om gaan lopen dollen met anderen is nog erger en als iemand je op je misplaatste actie aanspreekt, en een beroep doet op je geweten, en hier zo slecht op reageren is gewoon het ergste wat je in z’n situatie kan doen. Als het (daadwerkelijk) gaat om een (beperkte) jongen die de fout van zijn eigen actie niet in heeft gezien, is het aan anderen om hier volwassen op te reageren en niet een “grappige”-hier-heeft-hij-zelf-om-gevraagd-reactie te geven. Het gaat hier nu toevallig om BN’ers waardoor het velen opvalt. Als Kees het doet, valt het bijna niemand op en reageert men vaak “Ach, moet toch kunnen, is maar een grapje!” We tollereren al veel meer dat dit, alleen blijft dat vaak onopgemerkt. Daarom dat ik mij afvraag als iedereen maar lekker luchtig doet wat hij of zij wil en niet nadenkt over de gevolgen, of we niet al veel verder zijn met verhufteren..

  1. En hoe kunnen we dergelijke problemen oplossen Anouk? Bedankt voor de reactie!

 23. […] gemoederen bezighouden op Twitter en daarbuiten. Twee weken geleden verscheen op De Galante Hufter een stuk over Glennis Grace, waarin ik een retweet van haar onder de loep legde. Door mijn kritiek heb ik […]

 24. Je moet je nummer natuurlijk niet zomaar op Twitter zetten, maar dat die Glennis Grace die jongen dan zo voor het blok zet en dan ook nog van die gekke reacties tweet… Ik vind dat ze zich eerlijk gezegd behoorlijk arrogant opstelt. Goede post Kay, en echt heel dapper dat je tegen die vrouw ingaat!

 25. […] de bezoekers van het blog van Kay den Teuling aka de Galante Hufter zat Jeffrey Rossen .. daarover hebben jullie al het een en ander kunnen […]

 26. […] qua carrière: men wordt gek. Ooit trok Glennis Grace de aandacht omdat ze midden in de nacht ruzie zat te maken met onbeduidende mensen op Twitter, nu lonkt een internationale carrière en raken de chemische […]

Laat je mening achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: