Top 10 Verhuftering

Stilte graag.

“Stilte graag.”

  1. Telefoon gebruiken in een gesprek.
  2. Muziek/spelletje hard zetten in het openbaar vervoer.
  3. Instappen in de trein, als er nog mensen aan het uitstappen zijn.
  4. Vandalisme, dingen kapot maken zonder reden
  5. De stiltecoupe niet erkennen
  6. Rotzooi op straat gooien
  7. Spugen op straat
  8. Stilstaan aan de linkerkant van de roltrap
  9. Onzedelijk betast worden. Deze is aangemaakt door Sara Zijderveld, als serveerster wordt zij op haar werk vaak vervelend aangeraakt door mannen.
  10. Mensen die erg hard tegen hun telefoon praten.

Toen De Galante Hufter aan Sara vroeg waarom ze haar punt had ingezonden antwoordde zij: “Het is gewoon respectloos en vervelend. Dit is niet de manier waarop men met elkaar om hoort te gaan. Daarom is het verhuftering.” Daarnaast valt op dat opvallend veel punten de mobiele telefoon een rol speelt.Wat je op kunt maken uit deze lijst, die is samengesteld door de mensen die de Facebookpagina van De Galante Hufter liken, is dat het hier vooral draait om irritaties.

Maar zijn irritaties wel verhuftering? Volgens blogger en copywriter Gregor Hakkenberg is dit vooral een ergernissen-Top 10. “Het feit dat mensen vooral hun persoonlijke ergernissen op de lijst zetten is op zich al een teken van verhuftering. Volgens mij zijn er wel ergere dingen. De graaicultuur in het bedrijfsleven, het online pesten of mensen belasteren. Dat gaat de bezoekers van jouw Facebookpagina misschien niet direct aan, maar is wel een stuk hufteriger en schadelijker dan de muziek te hard afspelen in de trein.”In principe toont deze top tien ook een zekere verhuftering. Verhuftering komt voort uit de ik-cultuur. Iedereen denkt te kunnen doen waar hij of zij zin in heeft, zonder rekening te houden met anderen.”

In totaal is er 240 keer gestemd, maar daarbij zijn ook een paar onzin antwoorden toegevoegd. Zoals ‘Spotify reclames’ en ‘vakkenvullers’. Wat vindt u van deze top 10?

Advertenties

3 reacties

 1. Wat mij vooral opvalt is dat veel van deze ergernissen zich afspelen om en rond het openbaar vervoer. Komt dit door je doelgroep, of is dit wel degelijk een plek waar veel ergernissen ontstaan?

  1. Goede vraag waar ik geen antwoord op heb! Misschien ligt het eraan dat mensen iets lezen en dan vanuit dat punt door beredeneren.

 2. […] de top 10 die hier op De Galante Hufter verscheen werd onzedelijk betast worden omschreven als een probleem. Hoe denkt […]

Laat je mening achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: