Femme de la Rue: seksisme op straat

“Wilt u iets eten of drinken?” “Nee, dankje.” “Waarom niet?” Sofie Peeters maakte een documentaire over de manier waarop zij in de straten van Brussel aangesproken werd. “Twee jaar geleden kwam ik in Brussel wonen en werd ik geconfronteerd met iets wat ik totaal niet verwacht had.”

Documentairemaakster Peeters wordt in Brussel vaak lastig gevallen. Daar besloot ze een documentaire over te maken, genaamd Femme de la Rue. “Ongeacht welke kleding ik droeg. Ik werd altijd achtervolgd of nageroepen door mannen op straat,” vertelde zij tegen tv Brussel. Volgens Sofie Peeters is seksisme op straat een probleem. Vrouwen worden lastig gevallen en voelen zich niet prettig.

In de documentaire komt zelfs naar voren dat vrouwen op een andere manier naar buiten gaan. Zij kleden zich anders. Lopen niet, maar pakken de fiets of hebben altijd muziek opstaan als zij buiten zijn. De documentaire toont aan dat seksisme een probleem is. Maar hangt dit verschijnsel samen met verhuftering?

Abu Haniefa, van moslimvereniging Sharia Belgium, begrijpt de mannen. “Vrouwen die zichzelf schminken als clowns en half naakt over straat lopen willen graag aangesproken worden. Als ze niet aangesproken worden, dan twijfelen ze aan zichzelf.”

In de top 10 die hier op De Galante Hufter verscheen werd onzedelijk betast worden omschreven als een probleem. Hoe denkt u erover? Laat uw mening achter in de reacties.

Advertenties

een reactie

  1. […] is gewoon respectloos en vervelend. Dit is niet de manier waarop men met elkaar om hoort te gaan. Daarom is het verhuftering.” Daarnaast valt op dat opvallend veel punten de mobiele telefoon een rol […]

Laat je mening achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: