Over de galante Hufter

Kay den Teuling is een 19-jarige student Journalistiek. Brabant is zijn thuis. Hij is erg geïnteresseerd in mensen, muziek en literatuur. Oorspronkelijk kom ik uit Uden. Een stadje met een dorpscultuur of een verstedelijkt dorp, dat is voor de inwoners niet geheel duidelijk. De manier waarop men met elkaar omgaat ligt anders in een dorp dan in een stad. Ik snoep van beide walletjes en ben daardoor geen dorpsjongen, maar ook geen stedeling. In mijn ogen kun je de meeste Nederlanders op die manier ook indelen op  onbeschoftheid, niemand is altijd galant en echte hufters bestaan volgens mij ook niet.

Volgens mij schuilt er in iedereen een galante en hufterige zijde. Modelburgers moeten soms uit de band kunnen springen en relschoppers kunnen ook sympathie tonen. Natuurlijk neigen persoonlijkheden naar een galantere of een minder galante kant. Ik ben de Galante Hufter en probeert op zoek te gaan naar antwoorden omtrent de verhufteringsgraad van Nederland. Daarom ga ik als onderzoeksjournalist opzoek naar antwoorden en inzichten in het de wereld van verhuftering.

De Galante Hufter
20% van de Nederlanders stoort zich dagelijks aan onbeschoft gedrag. Als dagelijks deelnemer in het verkeer en consument van veel media krijg ik veel te maken met ‘verhuftering’. Met dit blog ga ik op zoek naar de echte betekenis van verhuftering, dat doe ik samen met u, als lezer. Ik probeer antwoorden te vinden op vragen als: bestaat verhuftering überhaupt wel? Waren mensen vroeger fatsoenlijker?

Ook reflecteer ik vaak mijzelf in de omgang naar anderen. Ben je een hufter als je met je agressieve rijstijl een oud omaatje helpt met het thuisbrengen van haar boodschappen? Verhuftering is erg breed en er bestaan duidelijke stereotypen. Ook publieke figuren en soms zelfs gehele omroepen krijgen de stempel ‘hufter’. Zo wordt PowNed vaak gezien als hufters van Hilversum. Maar is dit terecht? Samen met

Advertenties

4 reacties

  1. Tja vind het wel leuk dat je je hierop vastbijt! Je schrijft veel over voetbal, mijns inziens een plek waar verhuftering al jaren hoogtij viert. Helaas komt door de populariteit van de hockeysport onder voetballers nu ook daar verhuftering aan de oppervlakte. Vroeger ging de opvoeding van je kind gewoon door op het hockeyveld, dat is al lang verleden tijd helaas. In sommige dorpen is het zelfs vechten wie er voorrang heeft op een kruispunt, meestal de brutaalste, gewone regels gelden nauwelijks…. Gisteren nog werd ik afgesneden door een automobilist die zichzelf erg belangrijk vond (BMW 5serie-rijder ja ik strooi wellicht met vooroordelen maar ik en anderen worden hierin bevestigd…) ik reed uit een parkeerhaven met mijn kleine fiat-500 er was ruimte en tijd maar de BMW ging naast mij staan hield zijn blik op de voorruit gericht en zo stonden we samen 5 minuten te wachten tot het stoplicht op groen ging. Achter de BMW overigens geen auto dus hij had gemakkelijk galant kunnen zijn, ach ja de heer in het verkeer is vaak een vrouw. Ik wens je succes, misschien ga ik je wel volgen, alhoewel ik voetbal niet echt interessant vind. Ik denk er nog even over.

    1. Beste Ingeborg, voetbal was mijn eerste themaweek, nadat ik dit (redelijk uitgebreid) behandeld heb, zal dit niet meer een rol spelen. Komende week wil ik mijzelf veel richtingen op het verleden en de herkomst van ‘verhuftering’. Ik hoop nog meer prettige reacties van u te lezen!

  2. Kay ik wil iets diepers weten over verhuftering.
    Kun je niet een stuk schrijven waarin je heden en verleden iets meer met elkaar vergelijkt. De media zijn nou eenmaal sensatiezoeker, dus is het soms niet gewoon een gebeuren wat heel erg overdreven wordt? Is de verhuftering er Überhaupt wel? Ga er eens wat dieper op in.

    1. Toevallig komen er komende week artikelen over het verleden en heden. Zorg dus dat u het in de gaten houdt!

Laat je mening achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: